Mediationovereenkomst en voorwaarden

Als MfN-registermediator werk ik op basis van een schriftelijke overeenkomst met betrokken partijen: de Mediationovereenkomst.

De Mediationovereenkomst is voor een deel maatwerk, afhankelijk van de kwestie die speelt. In de Mediationovereenkomst regelen we ook onderwerpen zoals geheimhouding, vrijwilligheid, commitment, honorarium en kostenverdeling.De Mediationovereenkomst heeft een aantal vaste bijlagen:

Verder ben ik gehouden aan de gedragsregels die wij als beroepsgroep met elkaar hebben afgesproken: de Gedragsregels MfN-registermediators.

Kosten

Mijn werkzaamheden breng ik in rekening op basis van een nader af te spreken uurtarief.

In de Medationovereenkomst spreken partijen af hoe zij de kosten verdelen. Vaak is dat op 50/50 basis maar partijen kunnen daarvan afwijken. Als uw bedrijf of organisatie, een verzekeraar of andere instantie u naar mediation doorverwijst, betaalt die instantie vaak de kosten.

Bij privépersonen met een beperkt inkomen en beperkt vermogen, is een vergoeding door de overheid in een aantal gevallen mogelijk. Daar kijken we dan eerst naar. Als u voor door de overheid gesubsidieerde mediation kiest, verwijs ik u graag door naar een mediator die al wel door de Raad voor de Rechtsbijstand is geaccrediteerd.

Verder raad ik aan om uw rechtsbijstandsverzekering te checken. Vaak vergoedt die (een deel van) de kosten.

Vrijblijvend meer informatie

Ik richt mij vooral op zakelijke conflicten, arbeids- en samenwerkingsconflicten en conflicten in de zorgsector. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Wilt u zich nader oriënteren, bel of mail mij dan gerust of vul dit formulier in.

[caldera_form id=”CF5ec3f7fd0b647″]